Korrugert rørkompensator

Korrugerte rørkompensatorer også kjent som ekspansjonsfuger og ekspansjonsfuger, brukes hovedsakelig for å sikre rørledningsdrift.
Belgkompensator er en fleksibel, tynnvegget, tverrbølget enhet med ekspansjonsfunksjon, som er sammensatt av metallbelg og komponenter.Arbeidsprinsippet til belgkompensatoren er hovedsakelig å bruke dens elastiske ekspansjonsfunksjon for å kompensere den aksiale, vinkelmessige, laterale og kombinerte forskyvningen av rørledningen på grunn av termisk deformasjon, mekanisk deformasjon og forskjellige mekaniske vibrasjoner.Kompensasjonsfunksjonene inkluderer trykkmotstand, tetning, korrosjonsmotstand, temperaturmotstand, slagmotstand, støtdemping og støyreduksjon, noe som kan redusere rørledningens deformasjon og forbedre levetiden til rørledningen.

Arbeidsprinsipp
Det elastiske hovedelementet til den korrugerte kompensatoren er det korrugerte røret i rustfritt stål, som brukes til å kompensere den aksiale, tverrgående og vinkelrette retningen til rørledningen avhengig av utvidelsen og bøyningen av det korrugerte røret.Dens funksjon kan være:
1. Kompenser den aksiale, tverrgående og vinkelmessige termiske deformasjonen av absorpsjonsrøret.
2. Absorber utstyrsvibrasjoner og reduser innvirkningen av utstyrsvibrasjoner på rørledningen.
3. Absorber deformasjonen av rørledningen forårsaket av jordskjelv og grunnsenkning.

Kompensatoren kan deles inn i ubegrenset belgkompensator og begrenset belgkompensator i henhold til om den kan absorbere trykkkraften (blindplatekraften) generert av middeltrykket i rørledningen;I henhold til forskyvningsformen til belg, kan den deles inn i aksial type kompensator, tverrgående type kompensator, vinkeltype kompensator og trykkbalanse type belgkompensator.

Betingelser for bruk
Metallbelgkompensator er sammensatt av design, produksjon, installasjon, driftsstyring og andre lenker.Derfor bør pålitelighet også vurderes fra disse aspektene.I tillegg til arbeidseffektiviteten, bør dets medium, arbeidstemperatur og ytre miljø, samt spenningskorrosjon, vannbehandlingsmiddel, etc. tas i betraktning ved valg av materialer for korrugerte rørkompensatorer i varmeforsyningsnettet.
Under normale forhold skal korrugerte rørmaterialer oppfylle følgende betingelser:
(1) Høy elastisk grense, strekkstyrke og utmattelsesstyrke for å sikre at belg fungerer.
(2) God plastisitet for å lette formingen og behandlingen av korrugerte rør, og gjennom den påfølgende behandlingen for å oppnå tilstrekkelig hardhet og styrke.
(3) God korrosjonsbestandighet for å møte ulike arbeidsmiljøkrav til korrugerte rør.
(4) God sveiseytelse for å møte kravene til sveiseprosessen for å produsere korrugerte rør.For grøftelagt varmerørnettverk, når den korrugerte rørkompensatoren er nedsenket i lavtliggende rør, regn eller utilsiktet kloakk, bør materialene som er mer motstandsdyktige mot korrosjon enn jern vurderes, for eksempel nikkellegering, høy nikkellegering, etc.

Avdrag
1. Modellen, spesifikasjonen og rørledningskonfigurasjonen til kompensatoren skal kontrolleres før installasjon, som må oppfylle designkravene.
2. For kompensator med indre hylse, skal det bemerkes at retningen på indre hylse skal være konsistent med retningen til medium strømning, og hengselrotasjonsplanet til hengseltypekompensator skal være i samsvar med forskyvningsrotasjonsplanet.
3. For kompensatoren som krever "kald stramming", skal ikke hjelpekomponentene som brukes til forhåndsdeformasjon fjernes før rørledningen er installert.
4. Det er forbudt å justere installasjonen utenfor toleransen til rørledningen ved hjelp av deformasjon av den korrugerte kompensatoren, for ikke å påvirke den normale funksjonen til kompensatoren, redusere levetiden og øke belastningen på rørledningssystemet, utstyret og støttemedlemmer.
5. Under installasjonen har sveiseslagg ikke lov til å sprute på overflaten av bølgehuset, og bølgehuset er ikke tillatt å lide av annen mekanisk skade.
6. Etter at rørsystemet er installert, skal de gule hjelpeposisjoneringskomponentene og festene som brukes til installasjon og transport på den korrugerte kompensatoren fjernes så snart som mulig, og begrensningsanordningen skal justeres til spesifisert posisjon i henhold til designkravene, slik at rørsystemet har tilstrekkelig kompensasjonskapasitet under miljøforhold.
7. Alle bevegelige elementer på kompensatoren skal ikke blokkeres eller begrenses av eksterne komponenter, og normal drift av alle bevegelige deler skal sikres.
8. Under den hydrostatiske testen skal det sekundære faste rørstativet på enden av rørledningen med kompensator forsterkes for å hindre at rørledningen beveger seg eller roterer.For kompensatoren og dens forbindelsesrørledning som brukes for gassmedium, vær oppmerksom på om det er nødvendig å legge til midlertidig støtte ved fylling av vann.Innholdet på 96 kloridioner i rengjøringsløsningen som brukes til hydrostatisk test skal ikke overstige 25PPM.
9. Etter den hydrostatiske testen skal det akkumulerte vannet i bølgehuset dreneres så snart som mulig og den indre overflaten av bølgehuset blåses tørt.
10. Isolasjonsmaterialet i kontakt med kompensatorens belg skal være klorfritt.

Søknadsanledninger
1. Rørledningen med stor deformasjon og begrenset romlig posisjon.
2. Rørledning med stor diameter med stor deformasjon og forskyvning og lavt arbeidstrykk.
3. Utstyr som må begrenses for å ta over last.
4. Rør som kreves for å absorbere eller isolere høyfrekvent mekanisk vibrasjon.
5. Rørledning nødvendig for å absorbere jordskjelv eller grunnsetting.
6. Rørledningen som kreves for å absorbere vibrasjonen ved utløpet av rørledningspumpen.


Innleggstid: 12. oktober 2022