Hvordan skille mellom gjengeforbindelser og flensforbindelser

螺纹连接和法兰连接

Gjengeforbindelse og flensforbindelse er to forskjellige rørledningsforbindelsesmetoder under den spesifikke byggeprosessen.

Flenstilkobling
Flensforbindelsen er sammensatt av et par flenser, en pakning og flere bolter og muttere.Flenskobling er en avtakbar kobling.
Prinsipp:Det er en avtakbar skjøt som først fester to rør, beslag eller utstyr til en flens, deretter legger til flensputer mellom de to flensene, og til slutt strammer de to flensene med bolter for å feste dem tett.Den kan oppnå forbindelsen mellom en stasjonær rørledning og roterende eller frem- og tilbakegående utstyr
Opptreden:God styrke og tetning, enkel struktur, lav pris, kan demonteres gjentatte ganger og har et bredt spekter av bruksområder.
Feilskjema:hovedsakelig manifestert som lekkasje, med lekkasjemengden kontrollert innenfor det tillatte området for prosessen og miljøet.

Relevant referanse:Formål med flens

Gjenget flens
A gjenget flenser en ikke-sveiset flens som behandler det indre hullet i flensen til en rørgjengeform og er koblet til et gjenget rør.Sammenlignet medsveisede flenser, den har egenskapene til enkel installasjon og vedlikehold, og kan brukes i enkelte situasjoner der sveising ikke er tillatt på stedet.Men når temperaturen er over 260 ℃ og under -45 ℃, anbefales det ikke å bruke gjengede flenser for å unngå lekkasje.

Slik skiller du:
1. Utseende:Gjengeforbindelser er vanligvis sylindriske, med utvendige gjenger i den ene enden og innvendige gjenger i den andre enden.Flensforbindelsen er et flatt sirkulært eller firkantet grensesnitt med faste boltehull på.
2. Tilkoblingsmetode:Den gjengede tilkoblingen krever at de to portene roteres sammen til de er helt tilkoblet.Flensforbindelsen krever stramming av boltene til de to flensene og plassering av en tetningsring mellom de to flensene for å sikre lufttetthet.
3. Anvendelsesområde:Gjengeforbindelser er egnet for rørledningssystemer med lavt trykk og liten diameter.Og flenstilkobling er egnet for rørledningssystemer med høyt trykk og stor diameter.
4. Installasjon og vedlikehold:Gjengeforbindelser er relativt enkle å installere og vedlikeholde, og kan raskt demonteres.Imidlertid krever flensforbindelser mer tid til installasjon og vedlikehold, og krever mer verktøy og arbeidskraft.
5. Kostnad:Vanligvis er gjengeforbindelser billigere enn flensforbindelser, noe som også er en av grunnene til at de er mye brukt.

Samlet sett bør valget av gjengeforbindelse eller flensforbindelse bestemmes basert på trykk, diameter og spesifikke brukskrav til rørledningssystemet.


Innleggstid: 13-apr-2023