Hva er likhetene og forskjellene mellom albue med lang radius og albue med kort radius?

Albuerer beslag som brukes til å endre retning på rør i et rørsystem.Vanlige albuevinkler kan deles inn i 45 °, 90 ° og 180 °.I tillegg, i henhold til den faktiske situasjonen, vil det være andre vinkelalbuer, for eksempel 60 °;

I henhold til materialet til albuen, kan det deles inn i rustfritt stål albue, karbon stål albue, etc;I henhold til produksjonsmetoden kan den deles inn i presset albue, smidd albue, skyvealbue, støpt albue osv. Men siden albuens radius varierer fra lang til kort, kan albuen også deles inn i lang radius albue og kort radius albue.Forskjellen mellom en albue med lang radius og en albue med kort radius.

Albuer med lang radius er albuer med relativt kort radius.
Albue med lang radius er en mer vanlig albuebeslag forbundet med rør eller rør, som også ofte kalles 1,5D albue.Albuen med kort radius kalles også 1D-albuen fordi den er kortere enn albuen med lang radius.Det vil være færre albuer med kort radius enn albuer med lang radius.

Likhetene mellom albue med lang radius og albue med kort radius:
Albue med lang radius og albue med kort radius har mange likheter.For eksempel, når de er koblet til røret, brukes de til å endre retningen på røret.I tillegg kan deres diametre, vinkler, materialer, veggtykkelse og andre faktorer også holdes konsistente.

Forskjeller mellom albue med lang radius og albue med kort radius:
1. Ulik krumningsradius: krumningsradiusen til albuen med lang radius er 1,5D av røret, og den korte radiusen er 1D.D er det vi kaller albuediameteren.I vår praktiske anvendelse er de fleste av dem 1,5D albuer, og 1D albuer brukes vanligvis på steder hvor installasjonsmiljøet er relativt begrenset.
2. Ulike former: albue med lang radius og albue med kort radius er svært forskjellige i form.Lang radius albue er åpenbart lengre enn kort radius albue.Denne metoden kan brukes til å verifisere om det er en albue i rustfritt stål eller en albue av karbonstål.
3. Ulik ytelse: I rørledningen med stor strømningshastighet og høyt trykk kan bruk av lang radius redusere en viss motstand.Hvis kravene er strengere, kan albuer større enn 1,5D brukes.

Vårt firma gir et forslag: Albuer med kort radius bør ikke velges der albuer med lang radius kan brukes.Når albuer med lang radius ikke kan brukes, bør albuer med kort radius brukes.Det viktigste er at vi må ta beslutninger i henhold til den faktiske situasjonen for rørledningen eller rørledningen når vi velger albuer.


Innleggstid: 17. november 2022