Hva er forskjellen mellom støping og smiing?

Det er mange prosesser med lignende navn i industrien, men det er store forskjeller mellom dem, som støping og smiing.

Introduksjon til støping og smiing

Støping: smeltet flytende metall fyller formhulen for avkjøling, og det oppstår lett lufthull i midten av delene;Varm og smelt metallet og hell det i sandformen eller formen.Etter avkjøling vil den stivne til et redskap.
Smiing: Det er hovedsakelig dannet ved ekstrudering ved høy temperatur, noe som kan foredle kornene i delene.Metallmaterialet i plastisk tilstand kan gjøres om til et arbeidsstykke med en viss form og størrelse ved hammering og andre metoder, og dets fysiske egenskaper kan endres.

Forskjellen mellom støping og smiing

1. Ulike produksjonsprosesser

Støping er en engangsforming.Etter at metallet er smeltet til væske, helles det i støpehulen som tilsvarer delens form, og deretter avkjøles, størkner og renses for å oppnå prosesseringsmetoden for deler eller grader.Støpespesialiteten fokuserer på metallsmelteprosessen og prosesskontrollen i støpeprosessen.
Smiing er langsom forming.Smiingsmaskinen brukes til å utøve press på metallskrap, klemme, hammer og andre metoder for å gjøre metallmaterialet i plastisk tilstand til en behandlingsmetode med en viss form og størrelse på arbeidsstykket.Smiing er en plastforming under fast tilstand, som kan deles inn i varmbearbeiding og kaldbearbeiding, for eksempel ekstrudering, ruing av brygger, stansing, etc.

2. Ulike bruksområder

Smiing brukes vanligvis til bearbeiding av smiing med en viss form og størrelse.Støping er en relativt økonomisk metode for å danne grove defekter, og brukes vanligvis for deler med komplekse former

3. Ulike fordeler

Fordeler med smiing:

Smiing kan eliminere defekter som støpt porøsitet produsert i smelteprosessen av metall, optimalisere mikrostrukturen.På samme tid, fordi den komplette metallstrømningslinjen er bevart, er de mekaniske egenskapene til smiing generelt bedre enn de til støpegods av samme materiale.For de viktige delene med høy belastning og tøffe arbeidsforhold i relevant maskineri, brukes det mest smiing bortsett fra platene, profilene eller sveisene med enkle former som kan rulles.
Casting fordeler:

1. Den kan produsere deler med komplekse former, spesielt emner med komplekse indre hulrom.

2. Bred tilpasningsevne.Metallmaterialer som vanligvis brukes i industrien kan støpes, fra noen få gram til hundrevis av tonn.

3. Bred kilde til råvarer og lav pris, som skrapstål, skrapdeler, flis, etc.

4. Formen og størrelsen på støpingen er veldig nær delene, noe som reduserer kuttemengden og tilhører ikke-skjærende prosessering.

5. Det er mye brukt.40%~70% av landbruksmaskiner og 70%~80% av maskinverktøy er støpegods.

4. Ulempene er forskjellige

Smidefeil: I smiproduksjon er det lett å forårsake traumeulykker
Støpefeil:

1. Mekaniske egenskaper er dårligere enn smiing, som grov struktur og mange defekter.

2. I sandstøping, enkelt stykke, liten batchproduksjon og høy arbeidsintensitet for arbeidere.

3. Støpekvaliteten er ustabil, det er mange prosesser, påvirkningsfaktorene er komplekse, og mange defekter er lett å oppstå.


Innleggstid: 14. februar 2023